Wat is het verschil tussen een microprocessor en een microcontroller?

7 Replies
 1. 11

  Een microcontroller is een microprocessor (een.k.een. CPU core of kernen) met extra randapparatuur op-chip. De termen komen uit de jaren 1970, waar een microprocessor (bijvoorbeeld Motorola 6800 of Intel 8086) zou er een bus van het adres, een data bus, en de controle lijnen, en een microcontroller (bijvoorbeeld Motorola 6801 of Intel 8051) zou hebben perifere I/O-pinnen (seriële poorten parallelle I/O timer, I/O, etc.) maar geen extern geheugen bus (je was geplakt met wat op de chip).

  Bovendien, microprocessoren uitgevoerd hun programma ‘ s van externe ROM en microcontrollers zou gebruik maken van de interne gemaskerde (als in “geprogrammeerd in de fabriek door het veranderen van de IC-foto masker”) ROM. De enige praktische uitwisbaar ROMs werden UV-gewist EPROMS, elektrisch uitwisbaar PROMS (EEPROMS) waren duur, te langzaam en niet erg dicht, en “flash” betekende de stukjes plastic die uit de mal naad lijnen op de chip.

  Eerlijk gezegd, is de lijn tussen hen verdwijnen is. Moderne microcontrollers zoals de Motorola 6812 serie hebben een extern geheugen bus en perifere I/O-pinnen op dezelfde tijd, en kan worden gebruikt als een microprocessor of microcontroller.

  • De ARM-architectuur helpt om te vervagen de lijnen door de kern gebruikt in microcontrollers evenals microprocessors. Mips, zelfde verhaal. En met een paar I/O-lijnen kunt u een spi of i2c-flash-geheugen of op een microcontroller, kan niet noodzakelijkerwijs uitvoeren, maar ook vervaagt de lijn.
  • De 6800 en x86 waren dezelfde core gebruikt in microprocessoren en microcontrollers ook. U kunt bijvoorbeeld het bouwen van een 6800-gebaseerd systeem, dat leek op een 6801 dus je zou kunnen prototype uw circuit en een programma voor het verzenden te maken van de custom-ROM-chips. Het ding de ARM doet het anders is, is dat de “microprocessor” vorm is HDL-code in plaats van een chip, zodat u kunt doen bijna alle prototyping op uw werkstation. Seriële flash niet echt vervagen de lijn; het werkt als een vorm van secundaire opslag (bijvoorbeeld disk) in plaats van primaire (bijv. BIOS).
 2. 7

  Van
  http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_difference_between_a_microprocessor_and_a_microcontroller

  Een microcontroller is een gespecialiseerde vorm van een microprocessor, die is ontworpen om zelfvoorzienend en kosten-effectieve, waar een microprocessor wordt meestal ontworpen om te worden gebruikt voor algemene doeleinden (de soort gebruikt in een PC). Microcontrollers zijn vaak te vinden in auto ‘ s, office machines, speelgoed en witgoed.

  De microcontroller is de integratie van een aantal nuttige functies in één IC-pakket. Deze functies zijn:

  De mogelijkheid tot het uitvoeren van een opgeslagen set van instructies uit te voeren door gebruiker gedefinieerde taken.
  De mogelijkheid om te kunnen om toegang te krijgen tot externe geheugen chips lezen en schrijven van gegevens van en naar het geheugen.

  In principe is een microcontroller is een apparaat dat integreert een aantal van de onderdelen van een microprocessor systeem op één microchip.

  Dus een microcontroller combineert op dezelfde microchip :

  De core CPU (microprocessor)
  Geheugen (zowel ROM en RAM)
  Een aantal parallelle digitale I/O
  Ook is een microcontroller is een onderdeel van een embedded systeem, dat in wezen de hele printplaat. Kijk omhoog “embedded systeem” op Wikipedia.
  Het verschil is dat de microcontroller bevat kenmerken van de microprocessor(CPU,ALU,Registers)samen met de aanwezigheid van extra functies zoals de aanwezigheid van de RAM,ROM,I\O poorten,teller, enz.Hier microcontroller de controle van de werking van de machine met behulp van vaste programma ‘ s die zijn opgeslagen in het Rom-geheugen dat verandert niet met leven.

  Het andere verschil is dat de micro-controllers heeft meestal te hanteren real-time taken, terwijl integendeel de microprocessoren in een computersysteem kan niet omgaan met een real-time taak ten alle tijden.

 3. 4

  Een microcontroller is veel meer van een compleet computer systeem. Een microprocessor is alleen dat-een processor. Een microcontroller zal normaal zijn geheugen (vaak zowel het RAM-geheugen en een soort van ROM) evenals de randapparaten, zoals seriële poorten en timers, en (in sommige gevallen) meer gespecialiseerde hardware. Bijvoorbeeld, een microcontroller bedoeld voor motorische controle zal meestal bestaan uit een aantal PWM poorten, terwijl degene bedoeld voor de communicatie gebruik kan omvatten hardware-encryptie.

 4. 0
  • Micro-controller is een general purpose processor met 40pins. Het wordt gebruikt als CPU in de computer. Het maakt gebruik van het geheugen apparaten, zoals RAM of ROM extern.
  • Micro-controller is ook een processor ontworpen met intern geheugen. Het kan een computer.
 5. -1

  In het kort woord, een microprocessor wordt het een deel van de microcontroller.

  • Mike ‘ s antwoord van 2 jaar geleden staten al deze (en nog meer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *